JK Neretva zabilježio odlične rezultate u Ljubljani

5

Judaši „Neretve“ iz Mostara i ovaj vikend su nastupili na izuzetno jakom turniru, ako ne i najačem na prostorime bivše države. Turnir je održan u sportskoj dvorani Tivoli, pod nazivom 51. International Judo Tournament „Nagaoka 2014“ u organizaciji Judo Kluba Olimpija iz Ljubljane.

Galebice i Galebovi iz Mostara su i na ovom turniru nastavili dominirati te biti među pobjednicima i ostvarivati fantastične rezultate. O jakosti ovog turnira govori i podatak da je na turniru nastupilo preko 60 klubova iz 12 zemalja (Slovenija, Alžir, Hrvatska, Makedonija, Srbija, Mađarska, Rusija, Azerbejdžan, BiH, Italija, Crna Gora i Austrija).

Judo Klub „Neretva“ je pokazao kvalitet i dobar judo osvojivši 9 medalja (1 zlatna, 4 srebrene i 4 brončane) i pored ovakve konkurencije od 60 klubova zauzeli 13 poziciju u ukupnom poretku, što je također sjajan rezultat.

Zlatna medalja pripala je našoj Sandri Sivrić koja je u svom uzrastu (U16) sve borbe dobila izvrsnim judo tehnikama. Sandra je također nastupila za stariji uzrast (U18) te se i tu popela na pobjedničko postolje zauzevši treće mjesto, brončanu medalju.

Ostali natjecatelji Neretve su također pokazali da se mogu nositi sa svojim vršnjacima širom Europe i stati rame uz rame na pobjedničkom postolju.

Osvajači medalja:

Zlatna medalja

  • Sandra Sivrić (U16)

Srebrene medalje

  • Karlo Križanac (U10)
  • Vesna Vukoja (U14), (U16), (U18) 3 medalje

Brončane medalje

  • Ante Galić (U16)
  • Andrea Ćorić (U18)
  • Hana Benca (U18)
  • Sandra Sivrić (U18)

Ostali natjecatelji koji su bili jako blizu pobjedničkog postolja, a nisu osvojili jedno od prva tri mjesta su Zvonimir Smiljanić (U16), Ivan Jurić (U18),Samuel Matijević (U16), Mateo Puljić (U23) i Ivan Bilić (U23). Oni su završili na 5 odnosno 7 mjestu u konkurenciji od najmanje 12 natjecatelja u svakoj kategoriji.

Već sljedećeg vikenda nas očekuje turnir u Zagrebu pod nazivom 22. International judo tournament „Lika 2014“ na koji planiramo otputovati i probati uzeti još koje odličje, stoji u priopćenju JK Neretva Mostar.