Prve medalje na judo turniru u Prnjavoru

12

Unatoč rastućoj nezainteresiranosti mladih za sport u gradu na Neretvi još uvijek postoje entuzijasti kojima je cilj, sport ponovno približiti mladima, odvojiti ih od ulice i raznih poroka.

Tako je u gradu Mostaru u osnivanju još jedan judo klub, pod nazivom Judo Klub “Neretva” Mostar s osnovnom idejom popularizacije i omasovljavanja judo sporta i pedagoškog rada s mladima.

Također još jedan od ciljeva ovog kluba je poboljšanje i kvaliteta dosadašnjeg rada.

Judo Klub “Neretva” iz Mostara je već imao priliku predstaviti se na prvom judo kampu i judo turniru održanom u Prnjavoru, na kojem je učestvovalo 7 država, Austrija, Srbija, Hrvatska, Bugarska, Rumunija i Bosna i Hercegovina. Trener i suosnivač kluba Majo Ćeško je na ovaj turnir poveo 6 članova, a njegovi članovi su ostvarili zapažene rezultate osvojivši 5 medalja (2 zlatne i 3 brončane).

Prvu medalju za JK Neretva osvojio je Luka Sapjić u kategoriji -38 kg (brončana) sa dvije dobijene borbe i jednim porazom od predstavnika Rumunije za ulazak u finale.

Prvo najsjajnije odličje za klub osvojio je sjajni Srđan Ajvaz (st.pionir) u kategoriji -60 kg, pobjedivši sve svoje protivnike, a u finalu atraktivnim ippon-om pobijedio predstavnika Srbije te se okitio zlatnom medaljom.

Drugo najsjajnije odličje za Neretvu osvojila je ovogodišnja viceprvakinja Balkana, Vesna Vukoja (st.pionirka) u kategoriji -63 kg koja je također atraktivnim judo tehnikama dobila sve svoje protivnice, a u finalu također pobijedila predstavnicu Srbije.

Srđan Ajvaz i Vesna Vukoja su jednostavno briljirali na ovom turniru.

Klub je imao još troje sjajnih sportaša, ništa manje vrijednih od već spomenutih. Ti momci su imali manje sportske sreće osvojivši brončane medalje, a to su Samuel Matijević (st.pionir) u kategoriji -73 kg koji je imao 3 pobjede i 2 poraza i Mate Smiljanić u kategoriji -34 kg koji je imao 2 pobjede i 2 poraza.

Jedini predstavnik kluba koji nije imao sreće popeti se na pobjedničko postolje je Karlo Križanac koji je nastupio u kategoriji -42 kg, a kojem želimo mnogo sreće drugi put.

Judo Klub Neretva će ubrzo početi sa upisima, a naš naglasak je da djeca uz zabavu uče judo disciplinu i nove tehnike koje će svakako imati utjecaj i na njihov životni rast.

Sve dodatne informacije o upisu u klub će biti na vrijeme dostupne. Dobro nam došli!