Samuel Matijević: Intenzivnim angažmanom do boljih rezultata

18

Najmlađi mostarski judo klub Neretva u svojim redovima ima veliki broj talentiranih mladih judista koji postižu zapažene rezultate širom Bosne i Hercegovine, ali i Europe.
Jedan od tih je i Samuel Matijević koji se ovim olimpijskim sportom aktivno bavi već dvije godine.
9
Možete li čitateljima našega portala reći nešto ukratko o sebi?
– Zovem se Samuel Matijević i imam 15 godina. Rođen sam u Rimu u Italiji 31.01.2000. godine , a trenutno pohađam srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru.

Kada ste se počeli baviti judo sportom?
– Judom sam se počeo baviti od sedmog razreda, točnije prije dvije godine. Naime, dok sam živio u Zagrebu u školu sam išao sa prvakom hrvatske u judou, on me je uveo u taj sport i od tada nisam prestao voljeti judo.

Možete li nešto pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?
– Moj prvi nastup na kvalifikacijama za državno prvenstvo BiH je bio prošle godine. Tu sam ostvario izuzetan uspjeh, osvojivši srebrenu medalju i time se plasirao na državno prvenstvo. Te godine sam na državnom nivou ostvario značajan uspjeh obzirom na moje jako malo iskustvo i osvojio 5. mjesto u BiH sa veoma jakom konkurencijom. Ove godine nisam nastupio za BiH, zato što se trenutno pripremam za državno prvenstvo Republike Hrvatske za mlađe kadete.

Možete li nešto više reći o vašim rezultatima na međunarodnim judo borilištima ukoliko ih imate?
– U svojoj karijeri sam bio na dosta međunarodnih natjecanja ali bih izdvojio par. Natjecanje u Welsu u Austriji na “22. Colop Masters” sam osvojio srebrenu medalju u veoma jakoj konkurenciji. Zatim turnir u Pančevu u Srbiji gdje sam osvojio brončanu medalju. Potom na 22. Kupu Like u Zagrebu sam osvojio srebrenu medalju. I veoma sam ponosan na zlatnu medalju iz Prijedora gdje sam pobijedio i državnog prvaka BiH, te sam osvojio pehar za najuspiješnijeg kadeta cijelog turnira.

Možete li izdvojiti nekoga tko Vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?
– U mojoj dosadašnjoj karijeri trebao bi izdvojiti dosta osoba koji su mi pomogli. Najzaslužnija osoba je moj trener Majo Ćeško koji je izdvojio dosta svog vremena i strpljenja za moje pripreme i treninge. Osim trenera dosta su mi pomogli moji prijatelji sa treninga koji su se samnom borilii koji su me podržavali na mom putu ka uspjehu. Također dodao bih i svoje roditelje koji me podržavaju i uvelike daju na važnosti mojim uspjesima.
10
Kakvi su Vam budući planovi što se tiče juda
– Planiram nastaviti trenirati intenzivnije za nadolazeća natjecanja. Nadam se da ću intenzivnim angažmanom postići još bolje rezultate od ovih kakve sam do sada postizao, obzirom da sam jako malo u ovom sportu. Vjerujem da ću još dugo biti u judou.

Kakav je Samuel izvan borilišta?
– Izvan borilišta najviše volim uživati, bilo u sportu, izlasku sa prijateljima, slikanju, crtanju ili odmaranju.

Zahvaljujemo se još jednom Samuelu na razgovru, kao i njegovom treneru Maji Ćeški koji nam je omogućio ovaj razgovor.