Europski Judo Kup za kadete-Zagreb 2016

P60314-120110-001

Na europskom judo kupu za kedete koji se održao u Zagrebu nastupilo je oko 605 natjecatelja iz 32 zemlje i to iz CRO, ISR, GBR, UKR, SLO, AUT, SRB, SVK, SRB, MNE, ROM, RUS, FRA, ITA, POR, POL, ESP, LUX, GEO, MOL, MKD, KOS, SWE, GER, HUN, BEL, BUG, FIN, EGY, LIT…

“Neretva” je imala svojih 5 predstavnika. Nastupilo ih je 4, a Andrea Ćorić nije imala pravo nastupa zbog tehničkih razloga.

Članovi Neretve koji su nastupili na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu  nisu uspjeli doći do medalje, ali su pokazali da su jako blizu svojih protivnika iz ostalih država. Prvi koji je izašao na borilište je Ante Galić, kadet do 66 kg. koji u drugom kolu ima za  protivnik prvaka V. Britanije Ashton Samuel od kojeg Ante gubi na shido, potom vodi na yuko i na kraju pobjeđuje u osai komi zahvatu. U trećem kolu ga dočekuje protivnik prvak Izraela, Yhonatan Elbaz sa kojim je do skoro samog kraja bio izjednačen. Na kraju borbe gubi na yuko, potom izjednačava na yuko, ali suci ne priznaju te bodove i kao pobjednik u ovoj borbi izlazi predstavnik Izraela. Galic nije imao vise borbi jer je predstavnik Izraela izgubio za ulazak u polufinale i tako nije povukao našeg natjecatelja u repasaž.

Drugi predstavnik “Neretve” i reprezentativac BiH, Srdjan Ajvaz u kategoriji do 73 kg. InaČe njemu je ovo prva godina kadeta pa jedino sto se od njega ocekivalo da pokaze ono sto zna i da odmjeri snage sa protivnicima starijim od njega. Imao je jednu borbu protiv Slovenca, Alen Vučia od kojeg gubi na jedan yuko. Treći predstavnik Neretve bio je Samuel Matijević u kategoriji do 90 kg kojeg u prvoj borbi dočekuje jaki Mađar, Farkas Balint. Matijevic vodi na wazari i na kraju borbe dobija na cisti Ippon. Drugu borbu ga docekuje Slovak, Fizel Marius od kojeg Matijević gubi u samoj završnici borbe. U repasažnoj borbi imao je za protivnika Srbije, Matej Vukmirica gdje naš član gubi na čisti Ippon i tako ostaje bez borbe za medalju.
Vesna Vukoja kojoj je ovo takodjer prva godina kadeta je za protivnicu imala nezgodnu Poljakinju, Wolszczak Kinga koju vodi cijeli meč i u zadnjoj minuti gubi na osai komi. U sljedećem meču Poljakinja također gubi borbi i tako nasa ćlanica ostaje bez prava na sljedeću borbu.

Ovim putem zahvaljujemo se našem sponzoru ELEKTROPRIVREDI HZ-HB koja nam je omogućila nastup na ovako jakom turniru te pomogla da steknemo dodatno iskustvo sa mnogo boljim reprezentacijama iz cijele Europe i šire.

Mostarske galebice i galebovi su imali priliku ostati na trodnevnom judo kampu i trenirati sa prvacima i viceprvacima iz ostalih europskih država.