Državno prvenstvo BiH, 5 MEDALJA ZA NERETVU

P60409-191448

U subotu, 09.travnja 2016 u gradu na Uni,  održano je državno judo prvenstvo za mlađu djecu i kadete. Na prvenstvu je nastupilo  oko 350 natjecatelja iz 40 klubova sa područja  cijele BiH. Tehnički organizator ovog turnira je bio JK “Una” Bihać.

Judo klub “Neretva” iz Mostara je napravio izvrstan rezultat osvojivši  5 državnih medalja, od toga 1 zlatna, 2 srebrene i 2 brončane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Vesna Vukoja u kategoriji preko 70 kg, pobjedivši sve svoje protivnice na najveće moguće bodove i zasluženo odnijela titulu državne prvakinje BiH te se okitila zlatnom medaljom i peharom.

Srebrenom medaljom okitila se prošlogodišnja prvakinja BiH, Sandra Sivrić u kategoriji do 70 kg koja je do samog finala imala sve pobjede te u finalnoj borbi izgubila na osai komi. Sivrić je sa samo jednim porazom ostvarila odličan rezultat obzirom na manjak treninga zbog ozljede i malog broja treninga i pripreme za državno prvenstvo. Zasluženo odnijela titulu viceprvakinje BiH za 2016.godinu.

Još jedna srebrena medalja i titula viceprvaka BiH za člana Neretve, Samuel Matijević u kategoriji do 90 kg je također imao sve pobjede i samo jedan poraz od predstavnika iz Banja Luke. Naime ovo je njegova prva državna medalja iako trenera samo 3 godine, Matijević je uz pomoć trenera i svojih klubskih kolega vrlo brzo napredovao i došao do ovog sjajnog rezultata kojeg smo svi i očekivali.

Brončane medalje su osvojili Ante Galić u kategoriji do 66 kg i Srđan Ajvaz u kategoriji do 81 kg. Oni su imali manje sreće sa ždrijebom pa su ih od početka čekali vrlo dobri natjecatelji i favoriti za državnu medalju. I pored  takvog rasporeda oba Neretvina natjecatelja su imali samo jedan poraz i sve ostale pobjede te su se našli u samom vrhu prvenstva BiH za 2016.godinu.

Moramo naglasiti kako je i Vesni Vukoji i Srđanu Ajvazu ovo tek prva godina kadeta, a već su se našli među najboljim u ovom uzrastu.

Trud, rad, disciplina i uzajamno pomaganje dovodi do zajedničkog napretka, ističe trener kluba, Majo Ćeško.

Sve pohvale za naše natjecatelje koji su dosta svoga vremena izdvojili za pripreme za državno prvenstvo, a pored toga nisu zapostavili školu niti druge obaveze. Obzirom da nemamo sjajne uvijete za treninge kao što većina judo klubova u državi ima, ove djevojke i momci svojim zalaganjem su postigli izvrsne rezultate.  Još jednom sve čestitke cijeloj ekipi Neretve, njihovim roditeljima, HŠK Zrinjskom, na čelu sa g. Draganom Perićem koji nam je omogućio da imamo gdje trenirati i postizati ovakve rezultate, stoji u priopćenju kluba.