Korina Džidić do sada osvojila preko 30 medalja

korina-dzidic-neretva-4

Najmlađi judo klub iz Mostara Neretva niže odlične uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Jedna od istaknutijih članica ovoga kluba Korina Džidić dala je intervju za portal.

Možete li čitateljima našeg portala reći nešto ukratko o sebi?
Zovem se Korina Džidić. Imam osam i pol godina.Završila sam treći razred Osnovne škole Petra Bakule. U moje slobodno vrijeme volim ići u glazbenu školu i na radionice robotike i modelarstva. Pored škole moja druga velika ljubav je judo.

Kada ste se počeli baviti judo sportom?
Judom sam se počela baviti prije dvije godine.

korina-dzidic-neretva-3-715x400

Možete li nešto pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?
Sudjelujem na natjecanjima oko godinu i pol. U tom periodu osvojila sam oko trideset medalja. Od toga petnaest zlatnih medalja. Na tatamijima BiH osvojila sam 10 zlata. U Prijedoru je bilo moje prvo zlatno odličje, a u Sarajevu sam imala dosta natjecanja i dosta sjajnih odličja. Zadnje natjecanje smo odradili u Banja Luci i donijela sam dvije zlatne medalje u Mostar.

Možete li nešto više reći o vašim rezultatima na međunarodnim judo borilištima ukoliko ih ima?
Od međunarodnih judo borilišta izdvojila bih natjecanje u Zagrebu Black Belt Open gdje sam osvojila pehara za najbolju natjecateljicu do 10 godina. Takodjer volim natjecanja i druženja u Dalmaciji, Kup Jadrana Split, Makarsku, Kaštel Sućurac, Dubrovnik,… U lijepom sjećanju mi je ostalo natjecanje u Podgorici gdje sam pobijedila strah i odradila svoje prvo judo natjecanje.

Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?
U dosadašnjoj karijeri najviše bih zahvalila svim mojim trenerima: Anti Galiću, Ivanu Juriću, Mateu Puljiću, a posebno mom glavnom treneru Maji Ćeški. On nas trenira, bodri, motivira, vjeruje u mene i potiče da idem dalje i više. Njegove riječi na tatamiju u teškim borbama mi najviše znače. On je strog trener ali i zabavna i vesela osoba.

Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?
Moji planovi za judo su biti još bolja osvojiti još više zlatnih odličja. Moja želja je državno zlato, a nekad poslije možda i nešto više?

Kakva je Korina izvan borilišta?
Korina voli druženja sa svojim prijateljima iz razreda, ali i prijateljima iz judo kluba. Plivanje, rolanje, trčanje, volim čitati, popravljati stvari, matematiku i robotiku. Trenutno sam na Dugi- prugi kroz jutro , gradskom bazenu i rolam sa prijateljima u popodnevnim satima i jedva čekam ljetnu školu juda u 8. mjesecu u Prnjavoru.