Hrvoje Knezović se već tri godine uspješno bavi judom

hrvoje-knezovic-1-715x400

Judo klub Neretva iz Mostara najmlađi je judo klub u gradu na Neretvi, a članovi ovoga judo kluba mogu se pohvaliti da u ovih nekoliko godina postojanja bilježe odlične rezultate na domaćim i inozemnim natjecanjima. Jedan od njih je i Hrvoje Knezović, a u nastavku teksta pročitajte razgovor sa istim.

Možete li čitateljima našeg portala reći nešto ukratko o sebi?
Moje ime je Hrvoje Knezović, idem u OŠ Petra Bakule i upisao sam 5 razred. Imam 9 i pol godina i treniram judo u „JK Neretva“.

Kada ste se počeli baviti judo sportom?
Judom sam se počeo baviti prije 3 godine.

Možete li nešto pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?
Na BiH borilištima sam osvojio ukupno 15 medalja, od toga 11 zlatnih, 1 srebrenu i 3 brončane. Najdraže natjecanje mi je Banja Luka Open 2016 gdje sam u dva uzrasta osvojio zlatne medalje i pehar za najboljeg poletarca.

hrvoje-knezovic-2

Možete li nešto više reći o vašim rezultatima na međunarodnim judo borilištima ukoliko ih ima?
Na međunarodnim natjecanjima sam osvojio ukupno 13 medalja, od toga 7 zlatnih, 4 srebrene i 2 brončane, Moje najdraže natjecanje izvan BiH bilo je u Dubrovniku gdje sam osvojio 2 zlatne medalje u dva uzrasta.

Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?
U dosadašnjoj karijeri najviše mi je pomogao moj trener Majo Ćeško . Najviše mi znači podrška trenera jer me on svemu naučio i pomaže mi da budem bolji, kako na treningu tako i na natjecanjima.

Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?
U budućnosti želim nastaviti trenirati još jače i bolje i napredovati u borbama. Kada narastem moja želja je da jednog dana i ja postanem trener i naučim nekoga da bude dobar sportaš.

Kakav je Hrvoje izvan borilišta?
Izvan borilišta volim se družiti sa prijateljima, trčati, volim plivati, igrati razne igrice i ići na treninge.