David Pušić postao seniorski prvak Bosne i Hercegovine

David

U organizaciji judo kluba Ipon u subotu  je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke, na kojem je učestvovalo oko 120 najboljih natjecatelja iz 38 judo klubova iz cijele BiH.

JK Neretva je imao pet svojih natjecatelja, većinom kadeta i juniora koji su se plasirali na seniorsko državno prvenstvo.

Titulom državnog prvaka okitio se i član mostarske Neretve, David Pušić u kategoriji do 60 kg. Pušić je sve svoje borbe relativno brzo završavao u svoju korist. Imao je ukupno pet borbi i naravno popeo se na najviše pobjedničko postolje osvojivši pehar i zlatnu medalju.

Ostali natjecatelji Neretve ovaj put nisu imali dovoljno sportske sreće  da se popenju na jedno od pobjedničkih mjesta iako su i oni bili veoma blizu osvajanja jedne od medalja.

Ivan Bilić je osvojio peto mjesto u kategoriji do 81 kg izgubivši borbu za treće mjesto od člana Banjalučkog kluba.

Vesna Vukoja inače kadetkinja, okušala se u kategoriji do 78 kg. Ona je pobjedama svojih starijih kolegica došla do polufinala gdje je došlo do ozljede vratnih mišića koja ju je spriječila da nastavi sa borbama, te su je ostale borbe morala da preda.