Technical Course For Coaches- Sarajevo 2017

21765240_10214547204176586_2562791044193185811_n

Od 20-23.09.2017. godine, Sarajevo je bilo domaćin tehničkom kursu/seminaru  za trenere kojim je rukovodio Latvijac,  gospodin Alexander Jatskevich, IJF expert .

Jatskevich  je kao natjecatelj bio višestruki europski seniorski prvak, osvajač je Olimpijskog odličja, kao dugogodišnji trener u Judo savezu Belgije postizao je izvanredne rezultate.
Seminar se odrzava u sinergiji IOC, IJF, OKBiH i JSBiH. Povodom prvog kursa  za trenere JSBiH je odlučio zbog potrebe individualnog pristupa instruktora da istom prisustvuje po jedan trener iz svakog kluba, ukupno 30 pretežito mladih trenera. Dakle novih 30 trenera će učestvovati na drugom trenerskom kursu koji će se održati naredne godine iz klubova koji nisu prvim kursom obuhvaćeni.
Ovo su svakako programske aktivnosti koje će pomoći usavršavanju trenerskog kadra JSBiH i svakako će dati doprinos da judo sport i dalje ostane najtrofejniji sport u BiH!

Na ovom seminaru mostarsku Neretvu je predstavio naš trener, Majo Ćeško koji je uspješno završio kurs i koji će pokušati prenijeti svaki detalj sa seminara na svoje članove.

Ovim putem, ispred JK Neretve, zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u organizaciji ovakvog projekta, a posebne zahvale idu predsjedniku JSBiH, g. Branislavu Crnogorcu i generalnom sekretaru JSBiH, Arijani Jaha bez kojih ovoga projekta ne bi niti bilo. Pored stručnog rada učesnici seminara uspjeli su se i družiti te razmijeniti svoja iskustva i pokušati poboljšati rad u svojim klubovima, te samim time poboljšati kvalitet judo sporta u BiH.