Mostarac Ante Galić na SP-u u Zagrebu

13346556_10209868354808276_7442852482576743331_n

Bosanskohercegovači juniorski judo reprezentativac, Ante Galić priprema se za svoje prvo svjetsko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu od 18- 21.listopada 2017. godine.

Naime, Galić je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, plasmanom na državno prvenstvo na kojem je ostvario rezultat državnog viceprvaka Bosne i Hercegovine za uzrast do 21 godine.

Ovaj mladi i perspektivni judaš je samo ovim uspjehom postigao povijesni rezultat, plasiravši se na Balkansko juniorsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo na koje nije otišao zbog financija kao i većina mostarskih sportaša.

„Plasman na svjetsko prvenstvo je kruna moje dosadašnje karijere. Jako se veselim nastupu. Želim opravdati svoj poziv u reprezentaciju BiH , potrudit ću se da časno predstavim svoju zemlju i klub iz kojeg dolazim, a to je “Judo klub Neretva”. Trenirao sam naporno, jer nastupiti na svjetskom prvenstvu za mene je velika čast“, rekao nam je Ante Galić.

Mi smo najmlađi klub u državi i regiji, a već imamo mnogo zapaženih rezultata. Ovo je već drugi natjecatelj u posljednje dvije godine iz kluba koji se plasirao na svjetsko prvenstvo. Prije Galića, na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu nastupila je Sandra Sivrić, Sigurno je da će naš Ante i ovoga puta dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat, što je ove godine i pokazao na najvećim međunarodnim natjecanjima. Ipak, dosta toga će ovisiti od ždrijeba i samog natjecateljskog dana, istakao je trener kluba Majo Ćeško.