Europski Cup za juniore, Sarajevo

thumbnail_IMG_20190706_213737_992

Prvog dana klub je imao jednog predstavnika, reprezentativca Srđana Ajvaza u kategoriji do 90 kg koji je u prvom kolu imao za protivnika reprezentativca Hrvatske koji je inače 116 na svjetskoj rank listi za juniore. Ajvaz ga u trećoj minuti pobjeđuje na fantastičan ippon i time se plasira u drugo kolo. U drugom kolu zapada ga reprezentativac Izraela, 57 na svjetskoj rank listi od kojeg Ajvaz gubi nespretnim potezom, polugom na laktu u 2 minuti i time završava svoj nastup. Izraelac, nije došao do pobjednika skupine, ali je na kraju kroz repasaž ipak stigao do pobjedničkog postolja, osvojivši treće mjesto.

Drugog dana EU Cupa klub je imao još dvoje reprezentativaca, Ivana Marijanovića u kategoriji do 60 kg koji ima za protivnika reprezentativca Švedske, Dahlin Alexander i od kojeg gubi na ipoon u drugoj minuti. Reprezentativac Švedske gubi sljedeću borbu i time predstavnik Neretve i BiH više nema priliku za popravnu borbu.

IMG_20190706_213953_754

Jedina reprezentativka BiH iz reda Neretve, Antonija Jozeljić u kategoriji do 63 kg ima za protivnicu reprezentativku Nizozemske, Den Hartog, od koje gubi, a potom gubitak opet od druge reprezentativke Nizozemske, Hooi Noa te tako osvaja 9. mjesto u konkurenciji od 21 natjecateljice.