Trener Neretve položio ispite kod IJF-a u Mariboru

thumbnail_IMG-373586f44c25e7123be8c6cc8fb8590b-V

Protekli tjedan, trener mostarske Neretve proveo je na edukaciji i stručnom usavršavanju u sklopu međunarodne judo federacije (IJF) u Mariboru.

Naime, edukacija se sastojala od cjelodnevnih treninga provedenih u sportskoj dvorani Lukna. Akademiju su vodili vrhunski stručnjaci kao što su svjetski prvak Danial Lascau (ROU) sportski direktor IJF, kata ekspert na akademiji i Kodokanu sensei Kenichi Shishida (JPN), IJF instruktori, višestruki prvak Afrike g. Frank Ewane Moussima i g. Slaviša Bradić (CRO), koji je također član komisije za vojnu i policijsku obuku, zatim g. Tibor Kozsla (HUN) i predsjednik judo federacije Malte, g. Envic Galea.
Trener Neretve, Majo Ćeško položio je sve tehnike praktičnog dijela, Nage-waza, Nage no Kata i Katame-waza koje su rađene po Kodokanu (Japanski institut za judo). Pismeni ispit je bio više privržen radu i razvoju djece te izgradnji djece kroz sport, a koji se sastojao od 13 teorijskih ispita (specijalistički dio, opći dio i trenerski dio) koji su važni za rad u području sporta i tjelesnog odgoja.

thumbnail_IMG-13be84579cd7c88e88e0b1c681488f7c-V
Velika čast i zadovoljstvo bilo je učiti judo i položiti za judo instruktora pred ovako eminentnom komisijom i naravno pokušati prenijeti stečeno znanje u svoj klub. Mogu samo reći, jedno veliko iskustvo i lijepo druženje sa kolegama iz Slovenije, Hrvatske, Moldavije i BiH.

“IJF judo akademy” registriran je kao fakultet za judo u gradu Taxbiex—u na Malti.