Domagoj Jozeljić brončani na prvenstvu BiH

IMG-20201017-WA0010

U subotu je održano prvenstvo BiH za kadete (U18), mlađu djecu (U13) i mlađe seniore (U23) u Istočnom Sarajevu u organizaciji JK Randori. Judo klub “Neretva” imao je prestavnike za kadete i mlađu djecu.
Ovoga puta klub je osvojio jednu, ali veoma vrijednu i važnu medalju. Osvajač je bio Domagoj Jozeljić, kadet do 81 kg. Svojim nastupom, pokazao je i dokazao sebi samome da se nalazi među najboljim kadetima u državi. Sa samo jednim porazom i tri pobjede osvojio je brončanu medalju u veoma jakoj konkurenciji. U ovoj godini čekaju ga jos dva veoma bitna natjecanja, naravno ako nam dozvoli epidemiološka situacija.

thumbnail_FB_IMG_1602932578494
U istom uzrastu, klub je imao još jednog predstavnika, Sergeja Jarendića u kategoriji preko 90 kg. Jarendić se u iznimnoj teškoj kategoriji izborio za odličnu poziciju osvojivši peto mjesto u državi te uzevši u obzir da mu je ovo prva godina kadeta i da su njegovi protivnici bili teži i po 30-40 kg i dvije godine stariji. Imao je dvije pobjede i dva poraza.
Prvi put u judu učešće na natjecanju je uzelo i troje naših mlađih članova.

thumbnail_20201017_195215
Ajdina A. u konkurenciji mlađih djevojčica osvojila je peto mjesto, dok se Sevdijan A. i Đulijano O. ipak ove godine nisu uspjeli plasirati na neko značajnije mjesto. Možemo samo istaći, iako im je ovo prvo natjecanje u judu, da su se ponijeli jako hrabro i da su pokušali odmjeriti snage sa mnogo iskusnijom djecom. Nadomo se da će biti još prilika da se pokažu i dokažu.
Podsjetimo kako je ovo prvo natjecanje svima nakon duge stanke od nekoliko mjeseci.
JK “Neretva” je u 2020. godini, veoma teškoj godini i bez uvijeta kakve imaju ostali klubovi ipak uspjela ostvariti veoma zapažene i sjajne rezultate. Sa ukupno 16 natjecatelja, osvojeno je 9 sjajnih državnih medalja, 4 peta mjesta i 3 člana bez plasmana ovoga puta.
Maramo istaći kako je ispred našeg saveza klub imao sutkinju, Antoniju Jozeljić. Jozeljić je obavila sjajan zadatak i pokazala se ozbiljnim sucem djeleći pravdu na prvenstvu BiH.

thumbnail_20201017_134753
Važno za istaknuti je da i pored natjecateljskog djela, klub konstantno školuje svoj kadar, kako u trenerskom tako i u sudačkom djelu.