Ispraćaj 2020

20201222_200858

Judo klub Neretva iz Mostara održao je posljednju aktivnost u 2020. godini organiziranjem Izbora najuspješnijih članova kluba te skromnom proslavom svih sjajnih rezultata. Iako je godina bila veoma siromašna što se tiče natjecanja i kampova zbog epidemije Covid 19, a koja je pogodila cijelu planetu, klub i njegovi članovi su izvukli maksimum. Osvojeno je ukupno 9 državnih medalja, bez naročite pripreme i bez ijednog natjecanja prije samog prvenstva države. To očito nije spriječilo mlade galebove Neretve, da se pokažu i dokažu, pa čak i obrane titule iz 2019. godine. Državne medalje za 2020 godinu osvojili su: Mak Hadžić, Rino Vrljić, Vesna Vukoja, Dragan Paol Senkić, Korina Džidić, Domagoj Jozeljić, Lana Čarapina, Srđan Ajvaz i Hrvoje Knezović.
Pored ovog sjajnog uspjeha, ekipa starijih dječaka/mlađih kadeta osvojila je treće mjesto u BiH u ukupnom plasmanu svih klubova koji su nastupili na DP.
U izboru najuspješnijh članova klub “Najbolji među najboljima” nagrade su uručene po uzrasnim kategorijama:
Za najuspješniju ml.djevojčicu proglašena je Ajdina Aličić, dok je nagradu za najuspješnijeg ml.dječaka dobio Đulijano Osmanović. Za najuspješniju st.djevojčicu proglašena je Lana Čarapina, dok je nagradu za najuspješnijeg st.dječaka dobio Mak Hadžić. Za najuspješniju juniorku proglašena je Vesna Vukoja, dok je nagradu za najuspješnijeg juniora dobio Srđan Ajvaz. Za najuspješnijeg kadeta proglašen je Domagoj Jozeljić. Klub je nagradio i četvero najmlađih članova koji su se istakli po svome radu, učenju i zalaganju na treninzima, te su i oni bili nagrađeni, a to su Gabrijela Previšić i Jelena Ćeško, te Josip Ćavar i Dani Hadžić.
Za kontinuiran rad, uspješnu godinu, osvajanje državnih medalja i izniman napredak na treninzima, nije moglo ostati nezapaženo još nekoliko naših članova. To su: Rino Vrljić, Korina Džidić, Sergej Jarendić i Hrvoje Knezović koji su također primili zaslužene nagrade.

Klub je također u 2020. godini imao polaganje učeničkih pojaseva. Ukupno je bilo prijavljeno 48 kandidata, koji su uvježbavanjem novih tehnika stekli pravo na polaganje za viši stupanj obrazovanja. Nakon što su pojedinačno prezentirali judo tehnike, pokazali svoje teorijsko i praktično znanje članovi ovoga kluba uspješno su položili za svoje judo pojaseve.

Članovi Judo kluba “Neretva” koji su uspješno položili bjelo-žuti pojas:
Ella Čerkić, Gabriel Aleksandar Ćeško i Marija Vrljić.

Članovi Judo kluba “Neretva” koji su uspješno položili žuti pojas:

Filip Petrović, Klara Soldo, Roko Čuljak, Luka Glavaš, Nikša Krezić, Nikola Dragović, Marko Šunjić, Leona Puce, Dea Vražalica, Nino Čerkić, Kemal Mrnđić, Petra Mihalj, Arnes Korugić, Elvira Seferović, Džemson Mučišta, Đulijano Osmanović, Dženita Osmanović, Tajra Kalajdžić, Adi Šljivić, Sergej Šljivić, Sevdijan Ajvazi, Ajdina Aličić, Ana Adžović, Elvedin Žiko, Almedin Numić, Selma Mučišta i Larisa Bajrić.

Članovi Judo kluba “Neretva” koji su uspješno položili narančasti pojas:
Jelena Ćeško, Gabrijela Previšić, Marija Begić, Ivan Jukić, Josip Ćavar, Toma Kraljević, Pavle Bošnjak, Marija Skneder, Filip Dujmović i Dani Hadžić.
Članovi Judo kluba “Neretva” koji su uspješno položili zeleni pojas:
Lana Čarapina, Adriano Markulj, Ivano Čarapina i David Brkić.

Članovi Judo kluba “Neretva” koji su uspješno položili plavi pojas:
Sergej Jarendić, Korina Džidić i Mak Hadžić.

Članica Judo kluba “Neretva” koja je uspješno položila smeđi pojas:
Antonija Jozeljić

I nakon uspješno položenih pojaseva članovi komisije za polaganje pojaseva su podijelili diplome članovima kluba koji su uspješno položili za gore navedene judo pojaseve, koji su prikazali osnovne tehnike i principe juda te teorijska znanja o povijesti i pravilima judo sporta.

„Ovom prilikom želimo čestitati svim našim članovima na sportskim rezultatima, za odgovorno ponašanje tijekom epidemije i kontinuirano učenje novih tehnika. Prezadovoljni smo učinkom i napretkom naših članova, te se nadamo da će svima onima koji su položili za više pojaseve biti određena doza dodatne motivacije kako bi pojačali intezitet na trenizima i ostvarili još bolje rezultate na natjecanjima“- izjavio je trener kluba Majo Ćeško.

Sa ovim aktivnostima JK Neretva završava sezonu koja je i pored strogih mjera zbog epidemije te manjka natjecanja ipak na kraju bila uspješna. Nastavak aktivnosti planiran je već početkom sječnja, kada počinjemo sa ulaznim testiranjima sportaša prve ekipe.