Mak Hadžić član JK Neretva najuspješniji sportaš, mlađi kadet Grada Mostara

mak_hadzic-2

Svečanost proglašenja najuspješniji sportasa Grada Mostara za 2020. godinu u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održana u srijedu u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i preporučenih mjera za organizaciju događaja, svečanost je organizirana bez prisustva publike, te su samoj manifestaciji prisustvovali samo dobitnici priznanja.

mak_hadzic-1

Judo klub “Neretva” je imao sedam nominacija i to u kategorijama, uzrast ml.kadetinja i ml.kadet, zatim uzrast kadeta, uzrast juniorki i juniora, te za najuspješnijeg trenera i sportakog radnika.

Treću godinu za redom JK Neretva osvaja jednu od titula najuspješnijih sportaša grada Mostara, a ovoga puta nagradu za najuspješnijeg sportaša mlađeg kadeta osvojio je Mak Hadžić, član Neretve.

Hadžić je svojim kontinuiranim radom ostvario zapažene rezultate, postavši prvak republičkog prvenstva, zatim prvak BiH. Na žalost zbog epidemiološke situacije, Balkansko prvenstvo na koje se plasirao u 2020. godini nije se održalo.

mak_hadzic-3

U uži krug za izbor najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika grada Mostara ušli su: Korina Džidić (ml.kadetkinja), Domagoj Jozeljić (kadet), Vesna Vukoja (juniorka), Srđan Ajvaz ( junior), te Majo Ćeško (trener) i Jadranka Senkić (sportski radnik).

Ovim putem, ispred Judo kluba Neretva čestitamo svim drugim sportašima i sportskim djelatnicima grada Mostara koji su osvojili nagrade, ali i onim koji su napravili izuzetne sportske rezultate u 2020. te bili nadomak osvajanja nagrada.