Treneri Sambo i Judo klubova sudjelovali na sportskoj konferenciji u Sarajevu

242064297_265975082196455_284557715296989229_n

U sklopu projekta »𝙎𝙊𝙉𝙆𝙀𝙄-𝙍𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩 𝙞𝙣 𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩, 𝙧𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩 𝙞𝙣 𝙡𝙞𝙛𝙚«, iz programa Erasmus+, sufinanciranog od strane Europske unije, održana je sportska konferencija od 14. do 18. rujna 2021. godine, na 2. transnacionalnom projektnom sastanku u Sarajevu.

 

Domaćin sastanka projekta bilo je BRAVO – Predstavničko društvo Bosne i Hercegovine za vrijedne mogućnosti. Predstavnice projekta Katja Rudaš (SLO) i Mojmir Kovač (SLO) na sastanku su predstavile tijek projekta. Također, predstavljen je izvještaj istraživanja o nasilju, diskriminaciji i netoleranciji u sportu, postojećim politikama i strategijama za suzbijanje nasilja u sportu u svakoj partnerskoj zemlji. Nalazi će poslužiti kao osnova za razvoj pribora za prevenciju i intervenciju nasilja te obrazovnih programa za sportske djelatnike.

 

Na konferenciji su također bili pozvani predstavnici dva mostarska kluba, judo klub Neretva (Majo Ćško) i Sambo klub Neretva (Srđan Ajvaz). Pored domaćih stručnjaka, na konferenciji je sudjelovalo i 7 europskih stručnjaka iz SLO, CRO, POR, TUR, ROU, BUL, ITA,

 

 

Konzorcij su predstavljali:

BiH- BRAVO – Predstavničko društvo Bosne i Hercegovine za vrijedne mogućnosti,

SLO- Asocijacija SE POATE,

BUL -Udruga za razvoj na bugarski sport /ARBS /

CRO- Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez”,

POR- Ginásio Clube Português,

ITA- Fijlkam Federazione Italiana Judo Lotta Karate Arti Marziali,

TUR- Kargenc Kulubu i

SLO Koordinator projekta Športno društvo GIB

 

Ovom prilikom želimo se posebno zahvaliti ispred oba mostrska kluba domaćinu BRAVO – Predstavničkom udruženju Bosne i Hercegovine za vrijedne mogućnosti na izvrsnoj organizaciji sastanka i gostoprimstvu i tome što su baš naša dva kluba izabrana za sudjelovanje na ovoj konferenciji.