Jelena Ćeško opet izdominirala, ovoga puta u Splitu na Božićnom turniru

thumbnail_IMG-20211212-WA0008

U nedjelju se u Splitu održao tradicionalni Božićni judo turnir na kojem je nastupilo oko 300 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Judo klub Neretva imao je svojih 6 natjecatelja, a osvojeno je 5 sjajnih odličja. Osvojene su 2 zlatne, 2 srebrene i 1 brončana medalja, te jedno peto mjesto.

Ovoga puta dvoje natjecatelja Neretve su izdominirali u svojim kategorijama te tako ostvarili najbolji plamsman. Jelena Ćeško u uzrastu limača (U10) i Dragan Paol Senkić u uzrastu mlađih kadeta (U16).

Zlatne medalje osvojili su:

  • Jelena Ćeško do 36 kg (U10)
  • Dragan Paol Senkić do 73 kg (U16)

Srebrene medalje osvojili su:

  • Gabrijela Previšić do 44 kg (U10)
  • Rino Vrljić do 66 kg (U16)

Brončanu medalju osvojio je:

  • Vlado Glavaš do 42 kg (U12)

Peto mjesto osvojio je:

  • Josip Ćavar do 30 kg (U10)

thumbnail_IMG-20211212-WA0006

Neretvine judaše ovoga puta vodili su mlađi treneri, Sergej Jarendić i Domagoj Jozeljić.

Ovim natjecanjem JK Neretva i njegovi članovi završavaju sjajnu sezonu. Klub za sada ima još jednu obavezu prema svojim članovima, a to održavanje polaganja za učeničke pojaseve za koje su se svi članovi kluba dosta pripremali, te izbor sportaša kluba „najboljih među najboljima“ koji već tradicionalno održavaju od osnutka kluba.

Klub je u 2021. godini napravio sjajne rezultate, osvojivši  182 medalje i ukupno 16 kako pojedinačnih tako i ekipnih pehara. Osvojeno je 70 zlatnih, 57 srebrenih i 54 brončane medalje. Također osvojeno je 20 državnih medalja, što za jedan ovako mali klub ova brojka znači i puno više. Prvi put u povijesti klub ima i dvostrukog prvaka BiH, a to je Rino Vrljić. JK Neretva je ostvario i iznimne ekipne rezutate, a to su  Kadetski prvaci Herceg-Bosne, Kadetski prvaci BiH u katama, Mlađe kadetkinje viceprvakinje Herceg Bosne, Mlađe kadetkinje viceprvakinje BiH, Seniorski prvaci BiH u katama, Ekipni viceprvaci Herceg Bosne, Ekipni prvaci BiH u kata natjecanju.