Korina Džidić najuspješnija kadetkinja turnira (JK Neretva 6 medalja)

thumbnail_20220206_184332

Na međunarodnom judo turniru “Laktaši Open” koji je održan u dva dana, okupio je preko 1200 natjecatelja iz 9 država (CRO, BUL, BiH, SRB, MNE, SVK, RUS, SLO, MKD).

Prvog dana na turniru je nastupilo 63 ekipe, dok je drugog dana turnira nastupilo 49 ekipa. Turnir je bio veoma jak, uz odličnu konkurenciju, a organizacija je bila na zavidnom nivou. Mostarski galebovi su došli do odličnih rezultata, obzirom da je ovo bio prvi turnir u 2022. godini i sami početak sezone. Ono na što su veoma ponosni je da su članovi Neretve i ovoga puta bili rame uz rame najboljim klubovima u regiji i šire. Osvojena je jedna zlatna, tri srebrene i dvije brončane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Korina Džidić u kategoriji do 63 kg (U18), te ujedno sa najviše natjecateljki u kategoriji u ovom uzrastu proglašena i za najuspješniju natjecateljicu cjelog turnira te tako osvojila pehar namjenjen za taj uzrast. Srebrenu medalju osvojio je Rino Vrljić u kategoriji do 60 kg (U18) kojem je ovo prva godina kadeta i koji je sve borbe fantastično odradio. Dvije srebrene medalje također je osvojio Adnan Demirović u kategoriji +90 (U18) i u kategoriji -100 kg (U21). Sjajne borbe u odlicnoj konkurenciji takodjer. Brončane medalje osvojili su Josip Previšić u kategoriji do 90 kg (SEN), te Mak Hadžić u kategoriji do 90 kg (U18). Peta mjesta osvojili su, Lana Čarapina u kategoriji do 44 kg (U18), Josip Previsić u kategoriji do 90 kg (U21) i Srđan Ajvaz u kategoriji don90 kg (SEN). Na turniru su još učestvovali Dragan-Paol Senkić u kategoriji do 73 kg (U18) i Nikola Soldo u kategoriji do 66 kg (U18) gdje je konkurencija također bila žestoka i sa velikim brojem natjecatelja. Ovoga puta dva sportaša Neretve ostala su bez plasmana za medalju. Sve u svemu fantastičan i uzbudljiv dan za Neretvine galebove! Iz kluba poručuju kako nastavljaju sa treninzima i pripremama za sljedeće nastupe koja slijede.