Judaši mostarske Neretve imaju razlog za slavlje/Demirović juniorski prvak BiH

IMG-20230429-WA0074

Proteklog vikenda judaši mostarske Neretve nastupili su na državnom prvenstvu BiH za juniore u Zvorniku. Nakon velikog uspjeha u sambo sportu, trener Ćeško također niže uspjehe i u judo sportu. Drugu godinu za redom JK Neretva ima najboljeg juniora BiH, a ove godine mostarski klub je ostvario sjajan rezultat i najbolji rezultat u muškoj konkurenciji sa klubskim finalom na prvenstvu države. Sa samo dva natjecatelja trener Ćeško imao je najbolji rezultat osvojivši titulu prvaka i viceprvaka u juniorskoj konkurenciji.

Mostarska Neretva je sa samo dva natjectelja (juniora) imala isti broj bodova kao i trećeplasirana JK Bosna sa četiri juniora, ali pehar za najuspješniju treću ekipu juniora BiH pripala je ipak Bosni, jer su imali i jedno 7.mjesto.

U svakom slučaju JK Neretva kao mali klub svake godine se istakne sa dobrim rezultatima iako nije ni blizu uvijeta i financijskih sredstava kakve imaju ostali judo klubovi u BiH.

Podsjetimo kako je prošle godine Domagoj Jozeljić u konkurenciji juniora (prva godina) bio prvak BiH i jedini član iz Mostara sa tom titulom, te za 2022.godinu proglašen najuspješnijim juniorom grada Mostara i najuspješnijim juniorom grada Širokog Brijega.

Ove godine,  na održanom juniorskom prvenstvu BiH u Zvorniku mostarska Neretva se može pohvaliti i drugom krunom, povijesnim rezulatatom za klub, a to je klubsko finale. Jozeljić i Demirović do samog finala imali su po dvije sjajne pobjede koje su trajale ni manje od minute. Sve borbe završile su na najviše moguće bodove i tada se dogodilo prvo klubsko finale sa dva sjana natjecatelja. Ove godine juniorski prvak BiH postao je Adnana Demirović, dok je titulu juniorskog viceprvaka BiH odnio Domagoj Jozeljić.

IMG-20230429-WA0023 IMG-20230429-WA0069

Ovim sjajnim odličjima, mostarski galebovi plasirali su se na svjetsko (Portugal), europsko (Nizozemska) i balkansko (BiH) prvenstvo.

Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer sam na prvenstvo države poveo samo dva natjecatelja i ostvario najbolji mogući rezultat. Malo tko se u BiH trenutno može pohvaliti ovim uspjehom, iako je na samom prvenstvu u svim kategorijama konkurencija zaista bila jaka. To me jako i raduje, jer je sve više kvalitetnih natjecatelja koji mogu konkurirati i van granica BiH, a neki već i jesu. Ovom prilikom želim čestitati mojim članovima na izvrsno odrađenom zadatku koji smo odavno zacrtali, istakao je trener mostarske Neretve, Majo Ćeško.