MEĐUNARODNI KATA SEMINAR U RIJECI

IMG-20230506-WA0000
Proteklog vikenda članovi JK Neretva učestvovali su na međunarodnom kata seminaru koji se održavalo u sportskoj dvorani Mladost u Rijeci. Na programu judo seminara za kate uključena je edukacija, pripreme i izvođenje raznih judo tehnika i priprema za predstojeća natjacenja.
Kao i u svim istočnjačkim vještinama tako i u judo postoje kate. U Kodokan judu ima sedam kata, iako postoje još nekoliko koje se prakticiraju. Ono što je u katama u judu drugačije od ostalih borilačkih vještina je to što se kate rade s partnerom. Katu još nazivaju i “Spirit of judo”.
IMG-20230506-WA0001
Seminar su vodili međunarodni eksperti i instruktori juda iz HUN, ITA, AUT, SLO, CRO, JPN na čelu sa g. Slavišom Bradićem, g. Davorom Marinićem i specijalnim gostom sa Kodokan instituta g. Shunsuke Mukai iz Japana.
Učešće na seminaru uzeli su i članovi JK Neretva, trener Ćeško i dva para natjecatelja Jozeljić-Previšić i Ajvaz-Jurić.
Kate koje će se uvježbavati su:
✅ Nage-no-kata
✅ Katame-no-kata
✅ Kime-no-kata
✅ Ju-no-kata
✅ Kodokan-goshin-jutsu
Zemlje učesnice na ovogodišnjem seminaru bile su ITA, SLO, AUT, HUN, CRO i BIH.
Podsjetimo da su članovi JK Neretve bili prvi natjecatelji BiH koji su donijeli europske medalje u judo katama i ENBU judu. Prošle godine u Mostar i BiH stigla su prva i povijesna odličja u ovoj disciplini i to zlatnog, srebrenig i bronvanog sjaja.
Članovi mostarske Neretve trenutno se pripremaju za ovogodišnje europsko kata prvenstvo.