Mostarci nastupili na danu borilačkih sportova u Doboju

thumbnail_20230514_100825

Na poziv g. Dejana Mitrovića, predsjednika Kung Fu Centar Zmaj Doboj – BiH, na „11. Balkanskom međunarodnom tradicionalnom Kung Fu turniru Doboj Open 2003.” i „ 3. Danu borilačkih vještina” pozvani su bili članovi Sambo kluba “Neretva” i Judo kluba “Neretva” iz Mostara.

Pored judo i sambo sporta, nastupili su i članovi drugih borilačkih sportova iz BIH, CRO, SLO, MKD, MNE i SRB.

Članovi iz raznih borilačkih sportova demonstrirali su svoje vještine, a sportovi koji su nastupili su: taekwondo, kung fu, karate, boks, savate boks, aikido, judo, sambo, kick boks, ninjutsu, bjj, krav maga, ashikara, jiu jitsu, kyokushinkai i razni drugi.

Mostar i Hercegovinu su predstavljali Majo Ćeško, trener i majstor dva borilačka sporta te članovi koji su ujedno i natjecatelji Sergej Jarendić, Domagoj Jozeljić, Srđan Ajvaz i Josip Previšić. Svi spomenuti su ujedno članovi oba borilačka sporta i nosioci raznih odličja, pa i europskih.

Posebnu pažnju izazvao je sambo sport, jer se u ovom dijelu BiH još nisu susreli sa ovim sportom, pa je svima bio jako zanimljiv te smo dobili sve pohvale za prikazanu demonstraciju ovog sporta. Mora se istaći da su ovo jedini sambisti u BiH i kako su do sada u BiH donijeli povijesne četiri europske medalje, dvije iz sportskog samba i dvije iz combat samba.

Također, članovi mostarske Neretve pokazali su i ENBU judo koji je nedostupan za publiku širom naše regije, dok se u Europi intenzivno prakticira. Podsjećamo kako su članovi JK Neretva i prošlogodišnji prvaci Europe u ovoj disciplini, a tu titulu će pokušati i obraniti ove godine na predstojećem europskom kata prvenstvu koje će se održati u Sloveniji.

Sa sigurnošću možemo reći da je prezentacija samba i ENBU juda prošla odlično, a to su nam potvrdili i brojni učesnici koji su nam nakon naše prezentacije prilazili da bi nam čestitali.

Na samoj završnici “Day of the martial arts” trener JK Neretva i SK Neretva dobio je zahvalnicu za prisustvovanje i za izvrsno pokazane demonstracije ovih vještina.